Dansk Folkeparti går fra budgetforhandlinger i Århus

Dansk Folkeparti går fra budgetforhandlinger i Århus

Sent torsdag aften forlod Dansk Folkeparti de lokale budgetforhandlinger i Århus. Partiets rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, er meget utilfreds med forløbet af forhandlingerne:

“Borgmesteren er meget arrogant og hyklerisk. Når han sidder som formand i KL over for finansministeren, så er han velfærdens beskytter, men han har en helt anden kasket på, når han sidder som borgmester i Århus. Her ser vi ikke meget til velfærds-bundsgaard. Han prioriterer lidt penge til at opretholde den nuværende service, men hvem synes den er tilfredsstillende? Der bliver der klattet med pengene i forhandlingerne, men velfærdsområderne står stadig over for store nedskæringer. Borgmesteren holder eksempelvis fast i sit finansieringsbidrag, som betyder besparelser på alle velfærdsområder. Hvert andet år skal vi ud og finde besparelser.

På ældreområdet står vi også over for et kæmpe pres i forhold til ældre med handicap. Her er der slået et hul i kassen, som kun bliver større og større i fremtiden. De ældre med handicap lever heldigvis længere, men det skaber store udfordringer for økonomien i Sundhed og Omsorg. Udgifterne stiger med 11 mio. de næste fire år og det er penge som skal hentes ved besparelser hos de ældre. Det kan Dansk Folkeparti simpelthen ikke være med til.”

En hovedprioritet for Dansk Folkeparti var mere tid i hjemmeplejen. Her mener Dansk Folkeparti heller ikke, at de kunne blive imødekommet i tilstrækkelig grad: 

“Hjemmeplejen trænger til et stort løft. De ansatte råber på det. Borgerne råber på det. Men borgmesteren vil ikke høre det. Det eneste vi bad om var sølle 10 minutter ekstra til hver medarbejder i dag- og aftenvagt. Når Bundsgaard ikke engang kan honorere det, så viser det hvor lavt et så vigtigt velfærdsområde står hos borgmesteren.” afslutter Jette Skive.

Spørgsmål til ovenstående kan rettes til Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, på: [email protected] eller 21 65 99 58.

Den 9. september 2019