Dansk Folkeparti går til budgetforhandlingerne med over 575 millioner kroner i finansieringsforslag.

Pressemeddelelse: Dansk Folkeparti går til budgetforhandlingerne med over 575 millioner kroner i finansieringsforslag.
Dansk Folkeparti i Århus Byråd går til årets budgetforhandlinger med det primære mål at undgå besparelser på kernevelfærden. Som et alternativ har Dansk Folkeparti i dag fremsendt finansieringsforslag for over 575 millioner kroner til budgetforhandlingerne.

“Vi har kigget på sidste års budgetforlig og de enkelte magistraters budgetter for at skære ned på drifts- og anlægsudgifter. Derudover har vi foreslået nogle konkrete engangsbeløb, så besparelserne kan indfases gradvist frem mod 2022. Det har taget lang tid, men vi mener det er vigtigt, at vi som forligsparti tager ansvar og ikke blot råber op mod besparelser på kernevelfærden uden at komme med en alternativ finansiering selv” siger Knud N. Mathiesen og fortsætter:

“Dansk Folkeparti har gjort det meget klart fra starten, at vi ikke vil skære på kernevelfærden og det er stadig vores mål. I stedet har vi indsendt vores egne forslag til besparelser og finansieringer, der kan erstatte de forslag i sparekataloget vi ikke kan støtte og samtidig sikre penge til de ældre handicappede og til Vintertjenesten, som kræver et løft her og nu. Det mål har vi nået.”

Helt konkret foreslår Dansk Folkeparti for over 575 millioner kroner af finansiering i perioden 2019-2022. Hvis alle forslagene gennemføres vil der også være en varig besparelse på 51 millioner kroner årligt fra 2022 og frem. Derudover er der flere forslag, hvor den økonomiske gevinst ikke kendes endnu:

“Nogle af vores forslag, herunder salg af bygninger og færre langtidsledige på kontanthjælp, har det ikke været muligt for os at beregne den økonomiske gevinst ud for. De midler har vi foreslået brugt på anden velfærd, såsom drift af Psykiatriens Hus eller til finansiering af en ny skole på Århus Ø. Så der er også et råderum i noget af det Dansk Folkeparti bringer til bordet, men det kræver de andre partier vil være med” slutter Knud N. Mathiesen.

Spørgsmål til Dansk Folkepartis finansieringsforslag kan rettes til byrådsmedlem Knud N. Mathiesen på mobil: 20 26 31 33.

Den 13-09-2018.