Dansk Folkeparti i Århus har valgt spidskandidat og byrådskandidater

Pressemeddelelse: Dansk Folkeparti har valgt spidskandidat og byrådskandidater

På et opstillingsmøde mandag aften har medlemmerne af Dansk Folkeparti i Århus enstemmigt valgt 27-årige Jakob Søgaard Clausen, som partiets nye spidskandidat til efterårets kommunalvalg.


Jakob Søgaard Clausen tager over efter rådmand Jette Skive, som har stået i spidsen for Dansk Folkeparti ved de seneste tre kommunalvalg i Århus. Skive meldte i marts ud, at hun ved årsskiftet fraflytter Århus Kommune, og at hun derfor ikke genopstiller til Århus Byråd. Skive pegede i den forbindelse på Søgaard Clausen som hendes efterfølger, og den anbefaling har partiets medlemmer valgt at følge.


“Jeg er utrolig glad for, at vores medlemmer enstemmigt har valgt at pege på mig som spidskandidat. I Dansk Folkeparti skal vi bevise, at vi er et parti, som er klar på nytænkning og fornyelse. Det arbejde glæder jeg mig til at stå i spidsen for i Århus sammen med et stærkt kandidathold herunder især sygeplejerskestuderende Nana Harring som er nr. 2 på listen”, lyder det fra Jakob Søgaard Clausen, der fortsætter:


“Vi skal ikke sælge ud af arvesølvet rent politisk, og derfor går vi selvfølgelig til valg på klassiske DF-emner som en tryg og værdig ældrepleje og et opgør med parallelsamfund og ghettoer. Men det er også vigtigt, at vi har politik på de hylder, som århusianerne efterspørger. Det handler blandt andet om infrastruktur, klima og byudvikling. I Dansk Folkeparti ønsker vi at passe på Århus, og vi har et blik for hele kommunen. Valgkampen kommer til at vise, at der i den grad er brug for Dansk Folkeparti i Århus Byråd”.


Til opstillingsmødet fandt Dansk Folkeparti desuden fem yderligere kandidater og listen ser derfor indtil videre således ud:


1. Spidskandidat, Jakob Søgaard Clausen

2. Nana Harring

3. Emma Marie Sørensen

4. Jesper Kjølseth

5. Tenna Foyet

6. Jan Foyet


Bestyrelsen er bemyndiget til at sætte flere kandidater på listen og der opstilles sideordnet.


Byrådsmedlem Knud N. Mathiesen har valgt ikke at genopstille til Århus Byråd.

d. 29-06-2021