Dansk Folkeparti ønsker fossilfri kollektiv trafik i Århus i 2025

På onsdagens byrådsmøde stiller Dansk Folkeparti i Århus Byråd forslag om fossilfri kollektiv trafik i Århus Kommune i 2025. Med forslaget ønsker Dansk Folkeparti, at Århus arbejder hurtigere hen mod en fossilfri kollektiv trafik.

”Dansk Folkeparti mener, at tiden er klar til at øge ambitionsniveauet i Århus Kommune, til gavn for både borgere og miljøet. Ved at omlægge driften til elbusser reduceres støjniveauet og forureningen i Århus markant og driften bliver op til 4 gange mere energieffektiv end den er i dag. Teknologien er udviklet og forsøg fra andre byer viser positive resultater. Det er dermed kun økonomi, som forhindrer Århus i at blive mere grøn fra i morgen af”, lyder det fra byrådsmedlem Knud N. Mathiesen, der er ordfører på sagen.

Knud N. Mathiesen håber, at byrådets partier vil tage godt imod forslaget: ”Vi tror på, at byrådets partier er klar til at hæve Århus’ ambitionsniveau, og håber, at byrådets partier vil være med til at afsætte de nødvendige midler til en hurtigere omstilling. Derfor foreslår vi, at byrådet skal se på mulighederne for at fremrykke målsætningen for fossilfri drift til 2025 i stedet for 2030”, siger Knud N. Mathiesen.

Udover at arbejde hen mod en målsætning om fossilfri kollektiv trafik i 2025, ønsker Dansk Folkeparti, at et allerede planlagt forsøg med fire elbusser på rute 13 i Århus udvides, så alle busser på ruten bliver elbusser.

”I Københavns kommune vil man allerede næste år have 41 elbusser på vejene. Deres forsøg med elbusser viser gode resultater og en større evaluering ligger klar, når det nuværende forsøg afsluttes næste år. Der er dermed ingen grund til, at Århus skal starte i det små på egen hånd, når andre allerede har lavet det store forarbejde”, siger Knud N. Mathiesen, der mener, at de nye elbusser kan finansieres gennem uforbrugte midler på KB- bevillinger, besparelser på diesel samt ved salg af de udtjente dieselbusser.

Spørgsmål til ovenstående kan rettes til byrådsmedlem Knud N. Mathiesen på mobil: 20 26 31 33.

Dato: 13-11-2018