DF og C: Venstres juristeri om Kongsgården er hyklerisk og en trussel for blå blok

Pressemeddelelse fra DF og C: Venstres juristeri om Kongsgården er hyklerisk og en trussel for blå blok

Dansk Folkepartis byrådsmedlem og rådmand Jette Skive og byrådsmedlem Peter Sporleder fra Det Konservative Folkeparti retter en særdeles hård kritik af Venstre og Hans Skous ageren i sagen om skjulte tv-optagelser fra Plejehjemmet Kongsgården:

”Sundheds- og omsorgsudvalget, hvor Hans Skou selv sidder i, har specifikt peget på, at advokatfirmaet Horten skulle give et svar til udvalget. Da han så ikke kan lide det svar, han får, så stiller han spørgsmål til firmaets hæderlighed og troværdighed. Til byrådsmødet siger han, at sagen er kommet til at handle for meget om jura og for lidt om borgeren. Han har selv smidt brænde på det juridiske bål ved for alt i verden at jagte en offentliggørelse af optagelserne uden så meget som at nævne den ældre kvinde, som har oplevet den grove krænkelse ved tv-optagelserne. Dér er borgeren, Hans Skou. Det her er hykleri ud over alle grænser”, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg.

Peter Sporleder (C) er enig med Jette Skive og frygter, at det kan splitte blå blok:

”Det er simpelthen pinligt, at Venstre og særligt Hans Skou i denne sag har et så ensidigt fokus på, at optagelserne for alt i verden skal vises. Det kommer til at fremstå som om, at Hans Skou ikke vil følge lovgivningen eller tager nogen som helst hensyn til hverken medarbejdere eller beboeren. Hvorfor har vi brug for at se optagelser, som allerede er udpenslet så meget i pressen? Hvorfor skal mange dygtige medarbejdere udstilles på tv, fordi nogle få ikke kunne finde ud af arbejdet? Udvalget bad selv om, at Horten skulle genvurdere nye oplysninger, og så er det pinligt, at Hans Skou bagefter kritiserer advokatfirmaet offentligt, bare fordi han ikke kan lide svaret. I en tid hvor vi netop har brug for samling i blå blok, skaber Venstres solotur undren, siger Peter Sporleder, byrådsmedlem (C).

Begge byrådsmedlemmer er enige i, at der er tale om et selvmål fra Venstre:

”Det svarer jo til, at Hans Skou står med en flammekaster, men så skal man altså huske at dreje den i den rigtige retning”

11-06-2020