DF og KF ønsker at støtte lokale virksomheder ved at købe lokalt under coronakrisen

DF og KF ønsker at støtte lokale virksomheder ved at købe lokalt under coronakrisen.

Dansk Folkeparti og det Konservative Folkeparti har i dag sendt en forespørgsel til Borgmesterens Afdeling, hvor der ønskes undersøgt kommunens muligheder for at dispensere fra gældende indkøbsaftaler.

“Vi vil gerne have svar på, om Aarhus Kommune kan dispensere fra dele af vores indkøbs- og udbudspolitik, så de enkelte magistratsafdelinger kan vælge at købe deres varer og tjenesteydelser fra lokale virksomheder. Det vil være et vigtigt signal til lokalsamfundet, hvis kommunen handler lokalt” udtaler Jette Skive (DF).

Partierne støtter op om de tiltag Aarhus Kommune indtil nu har gjort for erhvervslivet, men så gerne flere tiltag rettet mod det lokale erhvervsliv..

“Byrådet har allerede sat gang i flere gode tiltag til f.eks. byggebranchen, men der er jo mange små og mellemstore lokale virksomheder i andre brancher. Dem savner vi nogle konkrete  tiltag til, så vi også kan hjælpe deres omsætning under krisen” siger Mette Skautrup (KF).

Partierne ønsker spørgsmålet behandlet på næste magistratsmøde, så en eventuel dispensation hurtigst muligt kan komme på plads.

Den 14. april 2020