DF Ungdom deltager i Aarhus Pride 2016

For første gang nogensinde deltager Dansk Folkepartis Ungdom i Aarhus Pride, der i år finder sted d. 4 juni. Ungdomsafdelingen er i år en del af Aarhus Prides partnerprogram og deltager derfor både i paraden gennem Aarhus og den efterfølgende folkefest på Officerspladsen. Her har DF Ungdom Aarhus/Østjylland en stand – som det eneste borgerlige parti. I standen vil der, udover medlemmer fra den lokale ungdomsbestyrelse, være to repræsentanter fra DFs folketingsgruppe tilstede. Dansk Folkepartis psykiatri- og sundhedsordfører, Liselott Blixt og turismeordfører, Tilde Bork, lægger vejen forbi Aarhus Pride. Det vil også være muligt at møde Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF) til arrangementet.

”I den offentlige debat hersker der desværre en opfattelse af, at Dansk Folkeparti og dermed også DF Ungdom har en negativ holdning til LGBT-personer, hvilket er helt hen i vejret. Med vores deltagelse vil vi gerne vise, at vi går ind for respekt og accept af LGBT-personer og det glæder os også rigtig meget, at Dansk Folkeparti sender folketingsmedlemmer til at bakke os op”, siger politisk næstformand i DF Ungdom Aarhus/Østjylland, Jakob Søgaard Clausen.

Aarhus Pride opfordrer deres partnere til at lægge vægt på særligt LGBT-relevante emner og deres problemstillinger, i forbindelse med Priden. Her vil DF Ungdom gøre det klart, at vi kæmper imod de grupperinger i Danmark, der ikke kan acceptere andres seksualitet, hvorfor vi opfordrer til, at der bliver lavet hårdere straffe for hate crimes. I DF Ungdom Aarhus/Østjylland vil vi også have et opgør med den diskrimination, der sker af homoseksuelle mænd i sundhedssektoren. ”Det kan simpelthen ikke passe, at man kan have et par bestående af en mand og en kvinde, samt et andet par bestående af to mænd, og så er det kun ved det førstnævnte par, at manden må donere blod og sæd. Jeg synes det er helt urimeligt, at homoseksuelle mænd i Danmark skal diskrimineres på den måde, så det ønsker vi at tage et opgør med”, siger Jakob Søgaard Clausen.

Aarhus Pride er en hyldest til mangfoldigheden i Smilets By. Formålet er at bidrage til accept af og respekt for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. Priden finder, som nævnt tidligere, sted den 4. juni 2016. Først vil der være parade rundt i Aarhus med start på Bispetorv kl. 11. Herefter vil der være fest på Officerspladsen ved siden af Musikhuset med officiel åbning af Aarhus’ Borgmester Jacob Bundsgaard (S).