Status på DF Ungdoms deltagelse i Aarhus Pride 2016

For første gang nogensinde deltog Dansk Folkepartis Ungdom i Aarhus Pride, hvor ungdomsafdelingen i år var en del af Aarhus Prides partnerprogram og derfor deltog i både paraden gennem Aarhus og den efterfølgende folkefest på Officerspladsen. Her havde DF Ungdom Aarhus/Østjylland en stand – som det eneste borgerlige parti. Formålet med ungdomspartiets deltagelse var at tage et opgør med de fordomme, der hersker i forhold til Dansk Folkepartis forhold til LGBT-miljøet.

”I den offentlige debat hersker der desværre en opfattelse af, at Dansk Folkeparti og dermed også DF Ungdom har en negativ holdning til LGBT-personer, hvilket er helt hen i vejret. Med vores deltagelse vil vi gerne vise, at vi går ind for respekt og accept af LGBT-personer, og det glæder os også rigtig meget, at Dansk Folkeparti sender folketingsmedlemmer til at bakke os op”, siger politisk næstformand i DF Ungdom Aarhus/Østjylland, Jakob Søgaard Clausen.

DF har tidligere mødt stor modstand imod deres deltagelse i Copenhagen Pride. Senest sidste år hvor kulturborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF), afholdte tale ved Copenhagen Pride og blev buhet ud af vrede deltagere. Derfor havde DF’erne til årets Aarhus Pride da også sommerfugle i maven, da de mødte op til arrangementet i formiddags.

”Vi var meget spændte på, hvordan vi ville blive modtaget, men kunne med glæde konstatere, at vi hele vejen igennem blev rigtig godt modtaget af langt de fleste personer i LGBT-miljøet. Paraden forløb problemfrit, og i vores stand på den efterfølgende fest på Officerspladsen var der en rigtig god stemning og en god debat. Der kom rigtig mange forbi, som var glade for at se, at vi deltog i Priden. Både dem som kunne fortælle, at de har stemt på os i rigtig mange år, og dem der var politisk uenige med os, men som var glade for, at vi viste vores støtte til LGBT-personer”, siger Jakob Søgaard Clausen.

Dog var det ikke alle af ungdomspartiets politiske kollegaer, der var glade for at se, at Dansk Folkeparti i år deltog i Priden. Medlemmer fra Enhedslisten valgte desværre at lave en blokade af DF’s stand, med skilte hvor der bl.a. stod: ”Racister har intet at være stolte over!” og ”DF ud af Priden”.

”Jeg blev rigtig ked af det, da Enhedslisten begyndte deres demonstration foran vores stand. For dem gælder ytringsfrihed åbenbart kun for personer, de er enige med. I stedet for at bruge deres tid på at begrænse ytringsfriheden for Danmarks andet største parti kunne Enhedslisten jo passende bruge deres tid på at forklare, hvordan det giver mening, at de har en politik, der går på en masseindvandring fra lande med kulturer, der er meget negativt indstillet overfor LGBT-personer. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der i de islamistiske grupperinger i Danmark er en stor modstand mod homoseksuelle personer med utallige hatecrimes til følge”, siger Jakob Søgaard Clausen

Ungdomsafdelingen valgte at kontakte arrangørerne bag Aarhus Pride, der hurtigt kom og forsøgte at få Enhedslistens medlemmer til at opgive deres demonstration. Det afviste medlemmerne dog, og i sidste ende blev det nødvendigt for arrangørerne at true med at få politiet til at komme og fjerne dem, før medlemmerne fra Enhedslisten valgte at opgive deres demonstration.

Udover medlemmer fra den lokale ungdomsbestyrelse, var der medlemmer fra DF Århus bestyrelse, repræsentanter fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe i form af psykiatri- og sundhedsordfører, Liselott Blixt og turismeordfører, Tilde Bork. Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF) samt byrådsmedlem i Aarhus Byråd Knud N. Mathiesen (DF) var også at finde i standen. I alt mødte 15 DF-medlemmer op og viste deres støtte.